Man schopt weer zwangere vriendin

Archieffoto.
Archieffoto.
Een 23-jarige man uit Groningen blijkt opnieuw een zwangere vriendin te hebben geschopt en geslagen. Justitie eiste donderdag een celstraf van negen maanden tegen hem, waarvan vier maanden voorwaardelijk en vier jaar lang toezicht.
De man werd eerder ook al eens veroordeeld voor de mishandeling van een zwangere vriendin. Hij kreeg daarna opnieuw een relatie en maakte ook zijn nieuwe vriendin zwanger. Deze vrouw werd in haar woning en de woning van de man mishandeld terwijl ze 36 weken zwanger was. Ze kreeg onder meer harde trappen in haar rug toen ze op haar knieën op de grond zat. De baby liep geen schade op.
Justitie spreekt van een ernstig feit en meent dat de verdachte de kans op de koop toe heeft genomen dat de baby het niet zou overleven. De officier van justitie noemt hem dan ook een gevaar voor de toekomst als hij opnieuw een relatie krijgt en zet zwaar in op behandeling. Hij zou na zijn celstraf vier jaar lang onder toezicht moeten komen van de reclassering en een tijd worden opgenomen in een kliniek om aan zijn agressie te werken. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.