Bouwsector heeft baat bij bevingen

Aannemers en bouwbedrijven in onze provincie draaien overuren door de aardbevingsschade aan woningen en gebouwen. Er moet zelfs extra personeel worden aangenomen.
Hoe wrang het ook klinkt: de noordelijke bouwbedrijven profiteren van de vele schademeldingen die iedere keer weer binnen komen.
Ook Henk Veldman uit Ten Post heeft het zelden zo druk gehad. Nadat de financiële crisis toesloeg kromp zijn bedrijf van vijftien naar acht werknemers. Door alle reparaties aan woningen en gebouwen is er kwam hij weer handen tekort en inmiddels zijn er twintig mensen aan de slag voor hem. Veldman vindt het erg vervelend voor de getroffen inwoners, maar is er zelf blij mee. "Voor ons is de aardbeving niet verkeerd geweest."

Toekomst

Van de sinds vorig jaar bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) binnengekomen schademeldingen hebben de noordelijke bouwbedrijven er tot nu toe slechts eenderde afgehandeld. Er ligt dus nog wel wat werk te wachten. Sander Wubbolts van Bouwend Nederland: "Het is een terugkerend fenomeen, dus wij verwachten wel dat dit voor de toekomst veel werk zal opleveren voor de verschillende bedrijven en dus ook tot een versterking van de bouwsector in Groningen zal leiden."