Vette sponsordeal in ruil voor koopzondag

Een sponsordeal van een kwart miljoen euro kreeg het noodlijdende SC Veendam in 2011 in het vooruitzicht gesteld. Het enige dat directeur Henk Eising er voor hoefde doen was met de gemeente regelen dat supermarkt Albert Heijn/Autorama in Veendam op zondag open mocht.
RTV Noord bracht twee jaar geleden al het
dat ondernemer Jan Bun veel geld in de club zou willen steken in ruil voor een zondagsopenstelling. Geen van de partijen wilde destijds praten. Nu de club er niet meer is, wordt meer duidelijk. Hoewel Bun nog altijd ontkent dat hij SC Veendam een dergelijk aanbod heeft gedaan. "Het is een onzinverhaal", zegt hij.
Voormalig directeur Henk Eising bevestigt echter het aanbod van de ondernemer. "En je moet wel goed begrijpen dat ik elke strohalm aangreep om de club te redden. Dat was mijn belang." Wethouder Henk Jan Schmaal had een kort en krachtig antwoord voor Eising: "Beleid is niet te koop."
Zaterdag publiceert Dagblad van het Noorden een langer artikel over de laatste drie jaar van SC Veendam, 'Het toetje dat er niet had mogen zijn'. Een verhaal in samenwerking met RTV Noord.