Groot verdriet op school om slachtoffertjes gezinsmoord

De verslagenheid op basisschool De Petteflet aan de Jacob van Ruysdaelstraat in Groningen is groot.
De Petteflet gaf maandagmiddag een verklaring naar aanleiding van het
, waar twee leerlingen van de school, hun broertje en hun vader dood werden gevonden in een vakantiebungalow.

Begeleiding

De kinderen, ouders en leerkrachten zijn maandagochtend opgevangen op de school. De GGD begeleidt hen daar de hele dag. Maandagavond om half acht organiseert De Petteflet een besloten informatiebijeenkomst.

Reacties

Ouders en leerkrachten reageerden geschokt en verrast. De directeur, die er net drie weken werkt, liet weten dat er geen aanwijzingen waren dat er in het gezin iets mis was. De kinderen reageerden verschillend. ,,Kinderen uit groep 1 en 2 gingen vaak meteen verder met spelen. In de bovenbouw waren sommige kinderen heel erg emotioneel'', aldus directeur Hindriks.

Klasgenoten

De leerlingen die bij de oudste twee jongens Jasper en Marijn in de klas zaten, zijn naar huis gegaan. De Petteflet blijft maandag open en laat het aan de ouders van de andere klassen over of ze hun kinderen maandagmiddag wel naar school laten gaan. Op Jenaplanschool De Petteflet zitten vierhonderd leerlingen.

Herdenking

De school gaat kijken op welke manier de tweeling kan worden herdacht. Daarbij wordt in elk geval gedacht aan de inrichting van een herdenkingshoek.

Afscheidsbrief

De vader had een afscheidsbrief gestuurd naar de ouders van schoolgenoten van zijn kinderen. In de brief staat dat een slepende scheidingskwestie de reden is. De slachtoffertjes zijn Jasper en Marijn, beiden tien jaar, en hun 2-jarige broertje Seth. Hun vader was 47. De drie kinderen hebben twee verschillende moeders met wie de vader van de kinderen beiden geen relatie meer had.

Voetbalclub

Eén van de twee oudste jongens voetbalde bij De Vogels in het Stadspark. De vader is daar kort trainer geweest. Ook bij De Vogels is de verslagenheid groot.