Vijftig voorlichters paraat bij inspraakbijeenkomst Ring Zuid

Zo'n vijftig voorlichters, grote kaarten, maquettes en uitgebreide presentaties: dat en meer is maandag te vinden op de eerste inspraakbijeenkomst over de aanpak van de Zuidelijke Ringweg in Martiniplaza in Groningen.
Verslaggever Remy van Mannekes was maandagmiddag bij de eerste van de vier inspraakbijeenkomsten over de plannen voor de zuidelijke ring. Hij liep nog niet meteen over de hoofden.
Enkele bezoekers van de bijeenkomst, die duurt tot maandagavond tien uur, gaven aan zich zorgen te maken over de eventuele gevolgen van de aanpak van de ring, onder andere wat betreft oversteekmogelijkheden voor schoolkinderen.
Ook komende dinsdag en volgende week woensdag en donderdag kunnen geïnteresseerden terecht in Martiniplaza voor informatie over de verkeersplannen. De inspraakbijeenkomsten worden georganiseerd door projectorganisatie Aanpak Ring Zuid, dat handelt namens het Rijk, de provincie Groningen en de gemeente Groningen.
De bijeenkomsten kunnen nog leiden tot wijzigingen in het Tracé Besluit. De minister neemt dat besluit in het voorjaar van 2014.