FC Groningen verliest knotsgekke derby van het noorden

FC Groningen heeft de derby van het noorden in Heerenveen met 4-2 verloren. Met rode kaarten, strafschoppen en veel doelpunten, had de wedstrijd alles in zich.
Heerenveen opende goed, maar de eerste mogelijkheid was voor FC Groningen. Andraz Kirm maaide echter op vijf meter van het doel over de bal heen. Na elf minuten moesten de bezoekers met tien man verder na een harde overtreding van Timo Letschert. Groningen was niet aangeslagen en speelde beter dan de thuisploeg. Na ruim een half uur moest ook sc Heerenveen verder met tien man. Mitchel Dijks haalde de doorgebroken Wijnaldum neer in het strafschopgebied en kreeg een rode kaart. De strafschop werd met een stifje benut door Nick van der Velden.

De tweede helft was nog maar tien minuten onderweg toen het 2-2 stond. Voor Heerenveen scoorden Wildschut en Otigba, maar Groningen kwam direct weer op gelijke hoogte via Kappelhof. Bizot had een kwartier voor tijd de rode kaart moeten krijgen toen hij een overtreding maakte in het strafschopgebied op Van la Parra. De doelman kreeg slechts geel, maar de bal kwam wel op de stip te liggen. Finnbogason schoot via de vingertoppen van Bizot raak.

Groningen leek daarna op gelijke hoogte te komen, maar scheidsrechter Makkelie zag een overtreding van Chery, die een tweede gele kaart kreeg voor een slaande beweging.

Groningen kon in het vervolg met negen man geen vuist meer maken tegen het tiental van Heerenveen. De thuisploeg kreeg nog tal van mogelijkheden, maar het duurde tot de laatste minuut dat de wedstrijd definitief werd beslist. Finnbogason schoof de bal tussen de benen van Bizot in het doel.
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws