Eurovoetbal stopt vanwege gebrek aan geld

Eurovoetbal gaat definitief niet meer door. De Stichting Eurovoetbal wordt opgeheven, vanwege een gebrek aan geld en perspectief.

Dit jaar ging het toernooi ook al niet door vanwege geldgebrek. Het bestuur van de Stichting Eurovoetbal laat nu weten dat er na 36 edities definitief een einde komt aan het internationale jeugdvoetbaltoernooi tijdens Pinksteren. "Vanaf begin februari van dit jaar, toen besloten werd om een jaar over te slaan, hebben verschillende partijen zich ingezet om tot een doorstart van Eurovoetbal in 2014 te komen. Helaas heeft dit alles te weinig opgeleverd om Eurovoetbal een levensvatbare basis te geven."

Lange geschiedenis
Het Eurovoetbaltoernooi bestaat al sinds 1977. Het toernooi werd destijds opgericht door drie stad-Groningen voetbalclubs (Be Quick, GRC Groningen en Velocitas) en ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een druk bezocht sportevenement. In 2004 werd een toeschouwersrecord gevestigd met 48.285 bezoekers. De laatste jaren werd het steeds moeilijker om de financiën rond te krijgen, zeker na het terugtreden van GasTerra als hoofdsponsor in 2012.

Geen schulden
Het bestuur houdt zich de komende tijd nog bezig met de ontbinding van Stichting Eurovoetbal. “Eurovoetbal laat geen schulden achter. Het bestuur van de Stichting Eurovoetbal is voornemens de vele mensen, die zich in de afgelopen jaren op vrijwillige basis hebben ingezet voor Eurovoetbal, hiervoor op passende wijze te bedanken.”
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws