Duitsers temperen verwachtingen snelle spoorverbinding

De kans is klein dat de regio Bremen op korte termijn geld vrijmaakt voor de realisatie van een snelle spoorverbinding van Groningen naar Bremen. Dat bleek donderdag tijdens een werkbezoek van Provinciale Staten aan Bremen.
De delegatie onder aanvoering van Commissaris van de Koning Max van den Berg was eerder op de dag met de trein naar de Duitse stad afgereisd om aandacht te vragen voor een snellere verbinding. De provincie Groningen heeft voor dit plan 80 miljoen euro gereserveerd.
Hoewel de Duitsers enthousiast zijn over het idee, vinden ze dat de spoorlijn eerst meer gebruikt moet worden, voordat ze geld willen vrijmaken. De spoorlijn trekt nu een paar honderd reizigers per dag. De Duitsers vinden dat dit aantal minstens moet groeien naar duizend reizigers.
Wel zegden de Duitsers toe te willen kijken naar goedkopere tarieven op het traject, waardoor de trein een aantrekkelijker alternatief wordt voor de auto. Vervoersgedeputeerde Mark Boumans (VVD) zei in een reactie: 'Dit plan realiseer je niet van vandaag op morgen, stap voor stap proberen we zaken te verbeteren, zo'n bezoek van vandaag helpt daarbij'.