Verdachte maakt rechter uit voor sukkel

© Jos Schuurman/FPS
De rechtszaak tegen een 21-jarige man uit Sappemeer is woensdag uiterst tumultueus verlopen. De verdachte trok samen met zijn ouders fel van leer tegen de rechter en schold haar onder meer uit voor 'sukkel'.
De man stond terecht, omdat hij zijn schoonvader, zijn vriendin en twee agenten had mishandeld. Hij was vrijwel meteen vanaf het begin van de rechtszaak verbaal agressief tegen de rechter en de officier van Justitie.
Ook zijn moeder en vader grepen regelmatig luid hoorbaar in, omdat ze het niet eens waren met het verloop van de zaak. Ze meenden bovendien dat er sprake was van bruut politiegeweld toen hun zoon werd gearresteerd. De vader wilde daarnaast optreden als de advocaat van zijn zoon, maar dat is wettelijk niet toegestaan.

sukkel

De zaak liep pas echt uit de hand toen de rechter de in de zaal aanwezige moeder vertelde dat ze haar mond moest houden, omdat ze geen procespartij was. De zoon pikte het niet dat zijn moeder zo werd aangesproken en noemde de vrouwelijke rechter een sukkel. Hij had verder geen interesse meer in het vonnis. Zijn vader riep op luide toon de hele vertoning een voorbeeld te vinden van een slechte rechtstaat.

veroordeeld

De jonge man werd uiteindelijk voor het geweld veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een maand voorwaardelijke celstraf. Hij verliet opgefokt en gefrustreerd het gebouw van de rechtbank en overweegt in hoger beroep te gaan tegen de in zijn ogen onterechte straf.