Debuut William Troost-Ekong bij FC Groningen

In de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk maakt verdediger William Troost-Ekong zijn debuut voor FC Groningen.
De Nigeriaanse Nederlander kwam deze zomer transfervrij over van het Engelse Tottenham Hotspur. Hij neemt de plaats in van de geschorste Timo Letschert.

Trainer Erwin van de Looi heeft nog drie wijzigingen ten opzichte van de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen van vorige week. Género Zeefuik staat in de spits. Daardoor schuift Nick van der Velden naar het middenveld, waar hij speelt op de plek van de geschorste Tjaronn Chery. De Hongaar Krisztián Adorján keert na zijn schorsing weer terug in de basis. Dat gaat ten koste van Andraž Kirm. De laatste wijziging heeft te maken met de afwezigheid van de geblesseerde Rasmus Lindgren. De aanvoerder kampt met een heupblessure en wordt vervangen door Tom Hiariej.

RKC Waalwijk
Van de Looi wil dat zijn ploeg dominanter en beter voetbal gaat spelen dan de laatste weken. Over de kansen tegen RKC zegt de oefenmeester: "Willen wij morgen winnen van RKC, dan moet we goed zijn. Dat geldt altijd voor ons."

Nick van der Velden
Nick van der Velden blinkt al een aantal weken uit bij FC Groningen, terwijl de Amsterdammer in de spits speelt; niet direct zijn sterkste positie. Tegen RKC speelt de oud-speler van AZ en NEC op een meer vertrouwde plaats in het elftal: als centrale middenvelder. Van de Looi had Van der Velden, net vader geworden van een gezonde dochter, ook op rechtsbuiten kunnen zetten, maar hij heeft zo zijn redenen om dat niet te doen. "Nick is de laatste weken onze beste speler. Hij is sterk in de as van het veld en de combinatie met Zeefuik lijkt ons beter dan het duo Adorjan/Zeefuik," aldus Van de Looi.

Opstelling
Bizot; Kappelhof, Botteghin, Troost-Ekong, Wijnaldum; Kieftenbeld, Van der Velden, Hiariej; Adorján, Zeefuik en Kostic.
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws