Hotel Perdu is 'ode aan imperfectie en kwetsbaarheid'

De jongen die altijd wordt overgeslagen, de verloren knuffel, de kriebelige trui, eenzame linkerschoenen en overbodig geworden typemachines: alles en iedereen is welkom in Hotel Perdu, de plaats waar de nieuwe voorstelling van theatergezelschap Het Houten Huis zich afspeelt.
Toneelstuk Hotel Perdu, dat zaterdagmiddag in Groningen in premiere ging, vertelt het verhaal van een hotel dat een troostrijke plek biedt voor iedereen die iets te zoeken heeft. Zo komt een zoekgeraakte knuffel er in contact met een nieuw 'baasje'. In Hotel Perdu is altijd plek voor iedereen. Maar het voortbestaan ervan is in gevaar, want er komt misschien een nieuwe parkeergarage op de plek van het hotel. En dat leidt tot onrust.
Het Houten Huis maakt muziektheater voor jong en oud. In Hotel Perdu wordt nauwelijks gesproken; de kracht van het stuk zit in de beelden en de muziek, wat kenmerkend is voor de voorstellingen van artistiek leider Elien van den Hoek. Zelf noemt het theatergezelschap Hotel Perdu een "ode aan imperfectie en kwetsbaarheid".
Zondag is in het Grand Theatre nog een voorstelling van Hotel Perdu te zien. Daarna volgt een tournee door Nederland.