Experiment 'paal van Dekker' jaar verlengd

© janGlas / Flickr
Het experiment met de beweegbare paal in de Steentilstraat in de gemeente Groningen wordt met een jaar verlengd. De gemeente wil meer tijd om het nut te bewijzen van de paal, die verkeer buiten laad- en lostijden moet weren.
Komend jaar worden meer voetgangers richting de binnenstad verwacht vanwege de oplevering van het laatste gedeelte van de parkeergarage Damsterdiep.
De 'paal van Dekker', zoals de verkeerspaal in de volksmond heet , werd in het najaar van 2011 geplaatst op initiatief van toenmalig wethouder Karin Dekker. Winkeliers zijn niet zo positief over de afsluiting van de straat. Ze klagen over een slechtere bereikbaarheid. Ook een aantal buurtbewoners reageert negatief, maar een zelfde aantal is juist zeer positief over de autoluwere straat.