Politiek niet enthousiast over outletcentrum op voetbalveld

De politiek in de gemeente Oldambt loopt nog niet warm voor een outletcentrum op de plek van de voetbalvelden van WVV in Winschoten. Wel onderzoekt de gemeente gezamenlijk onderdak voor WVV en Bato.
Een multifunctioneel sportpark zou aan het Sint Vitusholt in Winschoten haalbaar moeten zijn. Wethouder Bard Boon (Progressief Oldambt) maakte tijdens de raadsvergadering woensdagavond melding van het onderzoek naar het laten ‘samenwonen’ van beide (
) clubs. Dit naar aanleiding van de openbare uitnodiging van WVV om een Factory Outlet Center (FOC) te bouwen op de plek van het huidige sportpark van de roemruchte club. PvdA-wethouder Hans Polman,
college-woordvoerder in de discussie over een FOC, was niet aanwezig.

Groei

WVV-voorzitter Remco Franzen opperde deze week om het sportpark aan de Mr D.U. Stikkerlaan te verkopen aan de projectontwikkelaar die een eventueel FOC gaat bouwen. Meerdere sportverenigingen zouden dan naar een nieuw complex kunnen verhuizen. WVV groeit als kool en sommige velden zijn al jaren slecht. Het idee wordt door de Oldambtster politiek echter slechts ten dele omarmd; ideeën voor een multifunctioneel sportcomplex zijn prima, maar of het FOC er komt, is nog maar de vraag.

Discussie

“Dit is wel een prachtig moment voor een discussie”, zegt CDA-fractievoorzitter Geert van der Wal. “Een kans voor open doel.” Coalitiegenoot Gert Engelkens (PvdA) is nog voorzichtig. “Misschien is het wel een optie. Maar het FOC in het stadspark is níet onze eerste optie.” Jurrie Nieboer van de Partij voor het Noorden zei: “Een zeer vooruitstrevende WVV-voorzitter die meedenkt. Maar of we überhaupt een FOC willen, die discussie moeten we nog voeren.”

Blauwestad

De VVD opperde tijdens de vergadering om een nieuw sportpark in Blauwestad te bouwen. Zo zou het gebouw de Rode Rups kunnen blijven staan en als kleedaccommodatie te gebruiken zijn. “Een sympathiek idee”, zei wethouder Boon. “Maar ik weet niet of het uitvoerbaar is.” De gemeente onderzoekt al een tijdje of ze ’t rode gebouw van de provincie kan overnemen om er (elders) invulling voor te zoeken. De VVD uitte eerder al twijfels over de energiezuinigheid van het gebouw.

Historie

Eind jaren zeventig waren er op het gemeentehuis in Winschoten al plannen voor een groot sportpark aan het Sint Vitusholt, met genoeg ruimte voor beide voetbalclubs, andere sportverenigingen, een atletiekbaan, tweede sporthal en zelfs een wielerbaan. De benodigde financiën werden nooit gevonden. Jaren later werd een soortgelijk plan getekend op de plek waar nu verpleeghuis Old Wolde staat. Ook dat plan strandde op het kostenplaatje.