Oad laat geen passagiers meer vertrekken

Oad ontraadt klanten om op korte termijn naar hun vakantiebestemming af te reizen. Alle vertrekken op langere termijn zijn geannuleerd. Ook kunnen er geen nieuwe boekingen meer worden gemaakt.
De curatoren van de failliete reisonderneming hebben dit besloten. Aanleiding is de groeiende onrust die is ontstaan op verschillende bestemmingen, waar hoteliers Oad-gasten weigerden of eisten dat ze hun hotelrekening rechtstreeks en direct en uit eigen zak moesten voldoen.

Vooruitbetaling

De passagiers die over tickets en vouchers beschikken zijn vrij om het advies naast zich neer te leggen en alsnog te vertrekken. "Zij moeten er dan wel rekening mee houden dat ze wellicht op hun vakantiebestemming in een conflictsituatie met lokale leveranciers kunnen komen, die mogelijk vooruitbetaling eisen. Dat geld kunnen passagiers dan later wel terugvorderen van de SGR", verklaart woordvoerder Gramsma namens de curatoren.
De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) dekt alle hotelbetalingen; hoteliers hoeven daardoor niet te vrezen dat rekeningen door Oad niet betaald worden. Oad Reizen richt zich nu volledig op het oplossen van de problemen waarmee reizigers kampen die momenteel op de diverse bestemmingen verblijven.

Annuleren

Oad-klanten die het advies opvolgen en niet vertrekken, moeten hun reis annuleren bij hun reisbureau of bij Oad. In dat geval wordt de betaalde reissom door de SGR teruggestort.
De curatoren hebben gisteren de eerste gesprekken gevoerd met partijen die mogelijk interesse hebben om de Oad Groep of onderdelen van de groep over te nemen. Gramsma: "Er is weliswaar van meerdere kanten belangstelling, maar gisteravond had dat nog niet geleid tot concrete resultaten."