Van der Velden twijfelgeval tegen FC Twente

FC Groningen treedt zondag in Enschede tegen FC Twente aan met dezelfde elf spelers als in de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen AFC. Alleen Nick van der Velden is nog een twijfelgeval.
Van der Velden

De gedeeld topscorer met drie treffers is vrijdag op de training vroegtijdig afgehaakt met een knieblessure. Zaterdagochtend op de laatste training moet er meer duidelijkheid komen of Van der Velden zondag in Enschede kan beginnen. Mocht de Noord-Hollander niet kunnen starten, dan lijkt Michael de Leeuw aan de aftrap te staan.
Rasmus Lindgren en Krisztian Adorjan keerden vrijdag terug na een blessure en trainden volledig mee. Género Zeefuik had rond de bekerwedstrijd tegen AFC last van zijn onderrug. De spits heeft daar nog steeds wat last van, maar verwacht zondag in de basis te kunnen starten. Zeefuik trainde vrijdag overigens volledig mee.

Timo Letschert

Trainer Erwin van de Looi kan zondag weer beschikken over Timo Letschert. De verdediger kreeg tegen SC Heerenveen direct rood en kreeg twee wedstrijden schorsing. Toch begint hij niet in de basis, maar op de bank. 'Ik ben tevreden met de verdediging op dit moment en ik vind dat Wijnaldum zich tegen RKC en AFC goed staande heeft gehouden als centrale verdediger. Letschert heeft in korte tijd twee rode kaarten gekregen en moet zich op de training weer opnieuw bewijzen om in aanmerking te komen voor een basisplaats,' aldus Van de Looi. Op de vraag of Letschert vrijdag een goede indruk achterliet antwoorde de oud-verdediger dat Letschert wel eens beter getraind had.

Opstelling

Bizot, Kappelhof, Botteghin, Wijnaldum, Burnet, Kieftenbeld, Chery, Hiariej, Van der Velden/De Leeuw, Zeefuik en Kostic.