Navigators wil pand Golden Arm kopen

De Christelijke studentenvereniging Navigators uit Groningen wil het pand van homokroeg 'De Golden Arm' in de binnenstad kopen. Dat moet voor een groot deel betaald worden met leningen van familie en kennissen van de studenten.
Navigators Studentenvereniging Groningen zit nu in een pand aan de Hereweg, maar moet daar uit. Het gaat om een slooppand, waarvan volgend jaar het huurcontract met de gemeente eindigt. Daarna kan de vereniging er iedere maand uit gezet worden.
Afgelopen zomer heeft de studentenvereniging het eerste deel van het benodigde bedrag binnen gehaald; 2,3 ton. Het gaat om leningen met een lage rente. Navigators wil uiteindelijk 6,5 ton lenen via familie en vrienden. Ook heeft de vereniging nog wat spaargeld, de rest wordt van de bank geleend.
De Christelijke studentenvereniging had eerst het pand van 'Molly Malones' in de Poelestraat op het oog, maar het pand van 'De Golden Arm' is onlangs gerenoveerd en zit op een geschikte locatie.
De leden hopen de leningen terug te kunnen betalen door middel van barinkomsten en leningen aan ouders van nieuwe leden.