Dierenbescherming houdt scherp toezicht op afdeling Groningen

De Groningse Dierenbescherming krijgt vanaf volgende week weer een eigen bestuur, maar de landelijke Dierenbescherming blijft voorlopig nauw toezicht houden op de afdeling. Dat zegt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming.
De Groningse afdeling werd geplaagd door interne conflicten, met als dieptepunt een rel rond het afmaken van zes gezonde honden in het asiel in Winschoten. Daarbij werd een manager op non-actief gesteld.
Uit een intern onderzoek van de Dierenbescherming blijkt dat door de snelle wisseling van bestuurders vrijwilligers niet meer wisten wat hun rol was en wat het beleid was. Directeur Dales heeft de aanbevelingen uit het onderzoek verwerkt in een verbeterplan, dat uiterlijk volgend jaar volledig moet zijn uitgevoerd.
Het verbeterplan wordt dwingend opgelegd aan de afdeling Groningen. Ook houdt het landelijk bestuur de afdeling Groningen voorlopig scherp in de gaten. 'We gaan nu meters maken om de kwaliteit in Groningen te verhogen', aldus Dales.
Zo komt er één manager voor alle dierennoodhulp in de provincie Groningen. Verder wordt het asiel in Winschoten gerenoveerd.