Ontuchtverdachte misbruikte honderden meisjes

Een 48-jarige man uit het Brabantse Cuijk wordt ervan verdacht bijna driehonderd meisjes van 10 tot 17 jaar via internet te hebben verleid tot het verrichten van seksuele handelingen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving in het Dagblad van het Noorden.
Frank R. heeft volgens het Openbaar Ministerie zeker elf meisjes in het echt ontmoet en seksueel misbruikt. Drie daarvan komen uit Noord-Nederland en hebben aangifte gedaan van grooming (online kinderlokken) en ontucht.
De zaak wordt onderzocht door politie en justitie in Noord-Nederland. Zij willen niet zeggen of de man heeft bekend. Bij een huiszoeking zijn ongeveer 26.000 filmpjes en 144.000 foto's gevonden die de verdachte maakte van de slachtoffers, en op harde schijven en telefoons stonden. Volgens het Openbaar Ministerie opereerde de man zelfstandig.
De zaak kwam in mei aan het licht toen een 12-jarig meisje uit Middelstum verdween. De politie trof haar een dag later bij Bedum aan in de auto van de verdachte. In juni werd al duidelijk dat de man werd verdacht van het misbruiken van meer meisjes.