Creatief bouwen op zes kavels Meerstad

In de nieuwe wijk Meerstad bij start een proef met welstandsvrij bouwen in Meerstad. De gemeente Groningen hoopt zo meer mensen te intresseren voor een bouwkavel. De proef begint bescheiden, in het gebied zijn zes kavels aangewezen waar vrij gebouwd mag worden.
In andere delen van het land is het bouwen zonder regels van de wetstandscommissie al een groot succes. Steeds meer mensen hebben de wens om zelf te bepalen welk ontwerp of welke kleur hun nieuwe huis heeft. Ook krijgen mensen vrijheid in de keuze van materialen. In Almere heeft het geleid tot woonwijken met allemaal verschillende woningen staan.
Als de proef met het welstandsvrije bouwen aanslaat dan wijst de gemeente Groningen nog twee locaties aan waar mensen hun eigen gang kunnen gaan. Overigens neemt de belangstelling naar bouwkavels in het gebied toe, zo meldt wethouder Roeland van der Schaaf. De afgelopen periode zijn er 8 kavels verkocht en voor 40 kavels is een optie genomen.
De gemeente hoopt met het zogenaamde welstandsvrij bouwen meer mensen te interesseren voor een kavel in de nieuwe woonwijk.