Afzien en genieten bij zonnige 4 Mijl

Meer dan twintigduizend deelnemers liepen zondag van Haren naar Groningen tijdens een zonnige editie van de 4 Mijl van Groningen. Kijk hier het live-verslag van TV Noord terug.
Bij het hardloopevenement stonden ook nog eens duizenden mensen langs de kant om al die hardlopers aan te moedigen. Het weer zat mee dit jaar en de renners kregen zelfs hulp van de wind. Langs de kant was het gezellig, maar wel fris, ook voor de renners die in Haren nog even moesten wachten tot ze aan de beurt waren.
Toch liepen de wedstrijdlopers geen record. Dat zou zijn omdat de grote kanshebbers uit Ethiopië hun held Haile Gebrselassie niet te snel voorbij wilden lopen. Dat deden ze uiteindelijk pas in de stad.
Wel een record was de opbrengst van de Charity Run. Er werd ruim 72.500 euro opgehaald en er komt nog meer bij. Het geld gaat naar Villa Joep voor de strijd tegen kinderkanker.
Ook een persoonlijk record voor een van de langzaamste deelnemers: Vibeke Reinders uit Leek. De 20-jarige overleefde eerder een zware hersenvliesontsteking en een dwarslaesie. Op krukken liep ze na uur en zeven minuten over de streep.
Even na half vijf kwam ook de laatste deelnemer over de finish. Ze kreeg een bos bloemen van race-director Grietje Pasma.