Wateroverlast weg uit Winschoten voor een tientje

© Mark Kalse
Wateroverlast in het Winschoter centrum moet binnenkort tot het verleden behoren. De gemeente Oldambt gaat de bestaande riolering verbeteren. Inwoners gaan daar in de portemonnee iets van merken: de jaarlijkse rioolheffing stijgt met 9 euro 70.
Afgelopen zomer stonden de straten in Sodom tot twee keer toe blank. Inwoners en ondernemers moesten met emmers het water uit huis en bedrijf hozen. Aan de extreme regenval is weinig te doen, zei burgemeester Pieter Smit al enkele keren. Wel gaat de gemeente nu samen met het waterschap Hunze en Aa's kijken welke verbeteringen op korte termijn kunnen worden doorgevoerd.
In de afgelopen maanden zijn al extra ontluchtingsdeksels geplaatst op cruciale plekken, extra duikers zijn aangelegd, sloten zijn uitgediept en wortels zijn uit riolen verwijderd.
De verhoging van de rioolheffing is door burgemeester en wethouders voorgesteld in de conceptbegroting 2014. De raad vergadert daar in november over. Het tarief van de rioolheffing is nu nog 228,30 euro. Een deel van de extra inkomsten wil B en W gebruiken om het riool te verbeteren.