Wethouder teleurgesteld over PVV-uitingen moskee

Het gemeentebestuur van Groningen ziet geen belemmering voor de uitbreiding van de moskee in de Groninger wijk Selwerd. Volgens het stadsbestuur zijn de plannen goed doorgesproken met buurtbewoners. Ook zijn afspraken gemaakt over het parkeren.
Het plan voor een Islamitisch Centrum Groningen werd een jaar geleden gepresenteerd. Het moskeebestuur wil op de plek van de huidige boerderijmoskee een nieuw pand bouwen met een islamitische uitstraling. De nieuwbouw krijgt drie verdiepingen en wordt bijna negen meter hoog. Hoewel dit niet past in het bestemmingsplan is de gemeente bereid een ontheffing te verlenen.
Onlangs protesteerde de provinciale PVV-fractie nog tegen het voornemen van de uitbreiding. De partij vreest overlast voor omwonenden. Maar het stadsbestuur verwacht dat dit wel meevalt, temeer omdat het huidige gebedshuis voor moslims al sinds 1993 in de boerderij in Selwerd is gevestigd. Wethouder Roeland van der Schaaf noemt de reactie van PVV op de moskee-uitbreiding teleurstellend.
Mensen die bezwaar willen indienen tegen de nieuwbouw hebben zes weken de tijd om dat te doen. Daarna wordt een definitief besluit genomen.