Bestelbus voedselbank Appingedam/Delfzijl gestolen

Een tegenslag voor de Voedselbank Appingedam/Delfzijl: de bestelbus van de organisatie is woensdagnacht gestolen. De auto stond geparkeerd op de oprit bij het gebouw van de voedselbank aan de Europaweg in Delfzijl.
Waarschijnlijk is de bus opengebroken, want de sleutels van de wagen lagen nog in het gebouw. De tien jaar oude Peugeot Boxer is niet verzekerd tegen diefstal.
Voorzitter Arent de Vries vraagt zich af hoe het verder moet: "Het geld dat we hebben is eigenlijk bedoeld voor onze cliënten. Als we dat besteden aan een nieuwe auto, gaat dat ten koste van onze eigenlijke taak".
De bus wordt vrijwel dagelijks gebruikt voor het bezorgen van voedselpakketten en een paar keer maand voor het ophalen van grotere voorraden uit Groningen. Inmiddels heeft een garagebedrijf tijdelijk een vervangende bus beschikbaar gesteld, maar een oplossing voor de lange termijn is nog niet in zicht, aldus De Vries.
Het is niet voor het eerst dat de voedselbank Appingedam/Delfzijl verstoken is van een eigen vervoermiddel. De vorige bestelbus werd in 2009 geplet door een gekantelde vrachtwagen.