'Klein Duimpje' mag niet op pretparkenlijst

Eigenaar Albert Tolner van familiepark Sprookjeshof in Zuidlaren is boos dat zijn attractie niet voorkomt in de lijst van tien beste pretparken van Nederland. Volgens de samensteller van de lijst is het park ondanks zijn hoge score te klein om in de top tien te worden opgenomen.
De
is samengesteld door Zoover, de landelijke beoordelingswebsite van vakantiebestemmingen, toeristische uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden.

Hoog cijfer

De bezoekers van Zoover geven de Sprookjeshof een gemiddelde beoordeling van 8,3, maar wordt niet in de top tien genoemd omdat Zoover alleen de parken met de hoogste bezoekersaantallen nomineert
Tolner noemt dat oneerlijk. Hij vreest omzetverlies, omdat mensen het lijstje van Zoover gebruiken om een dagje uit te plannen in de herfstvakantie.

Alleen voor de groten

In een reactie zegt Zoover dat ze het vervelend vindt als kleinere ondernemers het gevoel hebben dat ze benadeeld worden. "Maar onze spelregels zijn dat een park tot de vijftig grootste van Nederland moet behoren om in de lijst te komen", zegt Martijn Tabak van Zoover. "Het heeft ons wel aan het denken gezet. Misschien komen we in de toekomst met een lijst voor kleinere parken."