Onze pakjes komen uit Kolham

Met één klik van de muis iets bestellen via internet. Miljoenen pakketjes vinden hun weg naar de Nederlandse huishoudens. Om de groeiende groep internetshoppers te kunnen blijven bedienen worden er in hoog tempo distributiecentra gebouwd, ook aan de A7, bij Kolham.
Pakketjes uit heel Nederland en daarbuiten ritsen hier keurig samen. Het is de bedoeling om ze zo snel mogelijk bij de klant te bezorgen. De pakketjes worden voor een deel met menskracht op weg geholpen, maar voor het betere transport- en sorteerwerk is er een modern systeem geïnstalleerd. Die staat in een hal aan de A7 bij Kolham, die in krap een half jaar tijd werd gebouwd.
Elke dag komen er 40.000 pakketjes binnen. Om het voor elkaar te krijgen die allemaal te sorteren, werken ruim tweehonderd mensen in de hal in Kolham. Voorlopig hebben die nog werk genoeg, want steeds meer consumentenkopen hun spullen online. In 2009 waren dat er 8,7 miljoen, en de laatste jaren klom dat aantal tot 10,6 miljoen en de groei is er nog lang niet uit.
De andere kant van de medaille: winkels die leegstaan omdat klanten de deur niet meer uit gaan. Maar hier in deze hal zijn ze vooral blij met de koopwoede op internet.