Keizer houdt hoop op nieuw seizoen

Wielrenner Martijn Keizer uit Muntendam blijft hoop houden dat hij het volgende seizoen professioneel kan blijven fietsen.
Zondag rijdt hij in Frankrijk zijn laatste wedstrijd in dienst van Vacansoleil. Deze sponsor stopt en dat betekent ook meteen het einde van de ploeg. Keizer reed drie seizoenen voor de Nederlandse profploeg.
De 25-jarige Muntendammer heeft nog steeds geen nieuwe ploeg voor het volgende seizoen. Samen met een kleine 200 profrenners breekt voor hem een spannende periode aan. Voor 1 januari moet een nieuw contract worden getekend. "Het is onzeker, maar ik heb nog een heel leven voor me."

Blijven fietsen

Keizer wil hoe dan ook volgend jaar wedstrijden rijden. Ook al is dat op clubniveau bij de vereniging waar het allemaal voor hem begon: De Stormvogels uit Veendam. In dat geval zal hij naast zijn sport moeten gaan werken.
Hij heeft nog geen flauw idee wat hij dan kan gaan doen. Hij heeft geen studie afgerond, maar moet sinds een paar weken wel een gezin onderhouden. "Het is te hopen dat er heel snel iets komt, om op te focussen."