Slagter: 'Ik laat me niet chanteren'

Wielrenner Tom-Jelte Slagter uit Slochteren voelde zich dit seizoen zo onder druk gezet door de ploegleiding van Belkin dat hij besloot niet in te gaan op contractverlenging. Het kostte hem uiteindelijk zijn debuut op het hoogste podium, de Tour de France.
Slagter kreeg vlak voor het begin van de Tour de France een aanbieding van de ploegleiding om zijn aflopende contract te verlengen. “Ik had een week tijd om te beslissen ja of nee. Met de boodschap erbij als je niet tekent dan ga je ook niet naar de Tour. Als er dan een soort van chantage bijkomt dan rijd je geen Tour. Nou, dan toch geen Tour. Ik laat me niet chanteren." Dat zei Slagter zondagochtend in Noord Sport op Radio Noord.
Een paar weken later tekende Slagter een contract voor twee seizoenen bij de Amerikaanse formatie van Garmin-Sharp. Ook voor deze ploeg zal Slagter komend seizoen nog geen Tour de France rijden. “Ik kom nu tijdens de langere klimmen en lange tijdritten te kort om een klassement te rijden. Ik verwacht dan ook geen Tour de France.”
Slagter gaat naar verwachting wel in actie komen tijdens de Giro d’Italia of de Vuelta. “Ik ga wel een andere grote ronde rijden. De Giro heeft een mooi parcours met negen etappes met een finish bergop.”