De hele Lekker-lijst is Gronings

Veel restauranthouders zien hem ieder jaar met spanning tegemoet: de nieuwste editie van Lekker. Groningen heeft wisselend succes: er staat slechts één Gronings restaurant in de top-honderd. Aan de andere kant: het hele blad is nu Gronings.
Elk najaar somt Lekker de beste vijfhonderd restaurants van Nederland op. Met name de top-honderd is een begrip: een stijging in de ranglijst is goed voor de naamsbekendheid en het imago van een zaak; een daling is niet zo goed voor de goede naam. Dinsdag verschijnt editie 2014.
De Piloersemaborg in Den Ham is de enige zaak in Groningen die de slag om een plek in de top honderd heeft overleefd en er ook nog twee plaatsen op vooruit is gegaan. Zoniet Onder de Linden in Aduard (een Michelinster), vorig jaar nog vlak onder de Piloersemaborg, dit jaar geen tophonderdpositie. De Vlindertuin in Zuidlaren is een plaatsje gestegen, naar 41.
Uitgever Pijper Media in Groningen nam het blad begin dit jaar over van Sanoma. Het bedrijf heeft verder vooral bladen over reizen en watersport.