Flames-coach Skelin: 'Spelers in Nederland riskeren hun toekomst'

© JK Beeld
"In de tweede helft tegen Matrixx Magixx speelden we waterpolo in plaats van basketbal", aldus GasTerra Flames-coach Ivica Skelin. Hij heeft er grote moeite mee dat de helft van de clubs in de competitie niet speelt op houten vloeren.
Plastic ondergronden zorgen er volgens de coach van de Groninger basketbalclub voor dat spelers uitglijden met blessures tot gevolg. "Clubs steken veel geld in een spelersgroep. Dan kunnen we het ons niet veroorloven dat er onder deze condities wordt gespeeld. Spelers riskeren hun toekomst, dit is onacceptabel", aldus Skelin.

Duimblessure

Flames-speler Ross Bekkering hield volgens de coach een duimblessure over aan het duel met Matrixx Magixx uit het Gelderse Wijchen. De speler ging onderuit en probeerde snel op te staan, waarna hij zijn duim verdraaide door de gladde ondergrond.
Volgens Skelin heeft Bekkering zijn duim waarschijnlijk niet gebroken. Een scan moet duidelijkheid bieden. Het duel van donderdagavond tegen Weert komt voor Bekkering te vroeg.

Mysterieuze bult

Ook zijn Jason Dourisseau en Graig Osaikhwuwuomwan twijfelgevallen. Dourisseau heeft last van een knieblessure, Osaikhwuwuomwan heeft deze week niet kunnen trainen vanwege hoofdklachten. Osaikhwuwuomwan heeft een mysterieuze bult op zijn hoofd, waardoor hij hoofdpijn heeft en diverse male heeft moeten overgeven.