Hospice Hoogezand-Sappemeer lijkt er te komen

Er wordt al jaren aan gewerkt, maar nu lijkt het dan eindelijk te lukken: als het goed is, wordt volgend jaar begonnen met de bouw van het hospice in Hoogezand-Sappemeer.
Twee jaar geleden leek de komst van het hospice al rond te zijn, maar de bouwkundige staat van de woning verhinderde een aanbouw. Daarna werden nieuwbouwplannen gemaakt, maar de kosten daarvan waren te hoog.
Nu is er een nieuw en goedkoper plan gemaakt: een dubbele nieuwbouwwoning met doorbraken. Volgens voorzitter Bert Kolk van de stichting Gasthuis Hoogezand-Sappemeer heeft dit concept als voordeel dat woningcorporatie Steelande het pand makkelijk kan ombouwen tot twee aparte woningen, mocht het hospice het niet redden of later willen verhuizen naar een groter pand.
De stichting Gasthuis Hoogezand-Sappemeer heeft inmiddels subsidie gekregen van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en de provincie, maar is nog op zoek naar geld om het eerste jaar door te komen. Voor 21 december moeten de handtekeningen voor de bouw worden gezet, omdat de toegezegde subsidies anders in gevaar komen. De stichting Gasthuis Hoogezand-Sappemeer en Steelande hopen dat de bouw begin 2014 kan starten en rond de zomer klaar is.
In het gasthuis komen drie kamers voor mensen die er hun laatste levensdagen kunnen doorbrengen.