Flames eenvoudig langs Weert

De basketballers van GasTerra Flames waren donderdagavond een paar maatjes te groot voor Maxxcom BSW uit Weert. In MartiniPlaza waren de Groningers met 81-44 veel te sterk voor Weert.
De Groningers begonnen voortvarend en stonden na drie minuten spelen al met 9-0 voor. In het tweede kwart werd die voorsprong makkelijk groter. De gasten uit Weert maakten in die 10 minuten slechts 5 punten. Het verschil bij rust was al dermate groot dat de wedstrijd gespeeld was, 39-17.
In de tweede helft nam Flames aanvankelijk wat gas terug, desondanks bleef de grote voorsprong eenvoudig intact. In het laatste kwart toonde Jeff Robinson zijn scoringsdrift met 15 punten. Robinson werd ook topscorer met 23 punten.
Flames heeft door de zege op Weert vier duels op rij gewonnen. Het team van coach Ivica Skelin heeft na zes wedstrijden 8 punten en staat op de derde plaats in de Dutch Basketball League.