Nic. probeert opnieuw Ricky Wu te strikken

© JKBeeld
Korfbalclub Nic./Alfa College probeert Ricky Wu opnieuw naar Groningen te halen. De Taiwanese topschutter heeft zelf wel oren naar een terugkeer in de Korfballeague.
Als de club erin slaagt om Wu aan de selectie toe te voegen is dat voor de vierde keer. De eerste keer dat de Taiwanees in Groningen speelde was in het seizoen 2009-2010. De korfballeague gaat zaterdag 9 november van start. Nic. start de competitie met een thuiswedstrijd tegen TOP.
'Hij droomt nog van nog een jaar in de Korfballeague.' zegt Nic.-coach Harold Jellema. Probleem is wel dat Wu in Taiwan een jaarcontract heeft getekend als gymleraar. Jellema hoopt dat de terugkeer van de 'Asian Sensation' zo snel mogelijk rondkomt. 'Hij kan ons behoeden voor degradatie. Het mag best een maandje duren voordat hij hier is.'
Een aantal geldschieters zet zich in om de komst van Wu financieel mogelijk te maken. Het gaat om enkele duizenden euro's. Nic. moet het komend seizoen stellen zonder de ervaren Friso Boode en Rianne Echten. Beide kozen ervoor om op een hoger niveau te gaan spelen bij TOP uit Sassenheim. De verwachting is dat door het vertrek van het tweetal een moeilijk seizoen tegemoet gaat. 'We zullen om lijfsbehoud moeten strijden want we zijn de ploeg met de minste ervaring.' volgens de trainer die vorig jaar ternauwernood aan degradatie ontsnapte met zijn team.