Burgemeester Oldambt geen burgemeester Bellingwedde

Burgemeester Pieter Smit van Oldambt gaat niet als waarnemend burgemeester naar Bellingwedde. Zijn functie zou aanstaande vrijdag ingaan.

De gemeenteraad in Oldambt gaf woensdagavond aan met de CdK te willen praten over de duo-baan van Smit. De burgemeester was hen voor en belde tijdens een schorsing met Max van den Berg om hem mede te delen dat hij afziet van zijn dubbelfunctie. Formeel heeft Smit zijn ontslag aangevraagd, omdat hij al was benoemd. Voor een korte periode zal Smit wel werkzaamheden verrichten in Bellingwedde.

Aanleiding voor de discussie in Oldambt was het ontslag van wethouder Hans Polman, afgelopen dinsdag. Meerdere raadspartijen zetten grote vraagtekens bij de extra werkdruk voor de overgebleven collegeleden. Het college begon in 2010 met vijf wethouders, er zijn nu nog drie over. 'We hebben honderd procent aandacht nodig van de burgemeester in Oldambt', was de teneur. Diverse partijen wilden een gesprek met de CdK en de SP dreigde zelfs met een motie. Dat wilde Smit allemaal niet laten gebeuren. Hij reageerde teleurgesteld, maar oogstte lof en zelfs applaus met zijn besluit.
Deel dit artikel:

Recent nieuws