Van Beek: 'Eerste stap gezet, nu de zaak verzilveren'

"De eerste stap is gezet, maar nu gaat het erom de zaak te verzilveren." Dat zegt burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond in een eerste reactie op de aanbevelingen van de commissie-Meijer, die donderdagochtend uitlekten.
Van Beek is erg te spreken over de aanbevelingen en de werkwijze van de commissie-Meijer. "Er is veel aandacht voor de individuele burger, zoals het compenseren van de waardedaling van woningen en een bijdrage in energiebesparende maatregelen. Dat leidt tot waardevermeerdering van de eigen woning, dat is geweldig."
Ook wordt volgens Van Beek goed gekeken naar het 'DNA van het gebied': "De commissie stelt investeringen voor waarmee de regio koploper kan worden op het gebied van de energietransitie. Dat biedt perspectief en dat heeft deze regio nodig."
Van Beek zegt te hopen dat minister Kamp en de Tweede Kamer het rapport van de commissie-Meijer met belangstelling lezen. "Uit dit rapport blijkt erkenning voor de problematiek van het gebied. Burgers voelen zich onveilig en dreigen het vertrouwen in de overheid te verliezen. Er moet een stap gezet worden om dat te herstellen. Dit rapport geeft daar een goede gelegenheid toe."