'Ik kan me niet voorstellen dat ik onhandig communiceer'

"Ik kan me niet voorstellen dat ik onhandig communiceer." Dat zegt Peter Rehwinkel in zijn afscheidsinterview met RTV Noord. Volgens Rehwinkel heeft hij vooral moeten strijden tegen een beeld dat van hem werd neergezet.
Rehwinkel reageert in het interview op de kritiek die hij kreeg op zijn functioneren en de commotie over zijn nieuwe functie in Barcelona. Een week nadat hij bekend maakte bij UCLG aan de slag te gaan, vertelde hij de gemeenteraad dat hij de eerste maanden wel van wachtgeld gebruik maakt. Dat kwam hem op forse kritiek te staan, ook binnen zijn eigen partij PvdA.
Volgens Rehwinkel is het politieke en medialandschap de afgelopen jaren sterk veranderd. "Politici trekken veel meer samen met de media op en zetten ook de beelden, doen aan framing. Ik heb bewust de keuze gemaakt dat ik niet voortdurend beelden wil creëeren. Bijvoorbeeld door stukken te lekken. Op die manier wil ik mezelf 's avonds niet in de spiegel aankijken."
Rehwinkel wil niet met de vinger naar anderen wijzen. "Ik ga me de komende tijd de vraag stellen wat ik misschien anders had kunnen doen. En ik kan alleen maar hopen dat anderen zich ook die vraag stellen."