Politie zoekt meer getuigen ontvoering kleuter Delfzijl

De politie is in verband met de ontvoering van een vierjarig meisje uit Delfzijl op zoek naar meer getuigen. Tips uit het buurtonderzoek en een uitzending van Opsporing Verzocht vorige week riepen nieuwe vragen op.
Een kwartier na de ontvoering is een kalende bestuurder van een oude zwarte Volkswagen Polo gezien. De politie komt graag met hem in contact. Op de achterbank bij de ongeveer veertig jaar oude man zou een blond meisje hebben gezeten. De auto reed vanaf de Weg naar den Dam in Delfzijl, via de Zeel en Swet naar de Opwierderweg in Appingedam.

Instappen

Ook zoekt de politie naar een man met een kind die even voor de verdwijning bij basisschool 'De Tasveld' stond. Daarnaast wil de politie spreken met de bestuurder van een BMW Cabrio die over de Nassaulaan reed. De twee mannen hebben mogelijk gezien hoe het meisje in de auto stapte.
Op zondag 13 oktober is het meisje opgepikt rond kwart voor vier in de buurt van de Gevelsteen. Drie kwartier later werd ze in de omgeving van de Vrijheidslaan in Appingedam gevonden door een voorbijganger. Ze is vermoedelijk misbruikt.