FC Groningen speelt gelijk in knotsgek duel

FC Groningen heeft in de Euroborg met 3-3 gelijkgespeeld tegen Roda JC uit Kerkrade. Door een benutte strafschop van Roda in de blessuretijd verspeelde Groningen twee punten.
FC Groningen, waar Richairo Zivkovic zijn debuut maakte in de basis, begon furieus aan de wedstrijd. Na drie minuten had de thuisploeg het doel van Filip Kurto al drie keer onder vuur genomen. Groningen kwam na acht minuten op voorsprong door een mooie volley van Filip Kostic.
Roda kwam daarna beter in de wedstrijd en het spel golfde op en neer. Beide ploegen kregen mogelijkheden, maar de doelmannen stonden op de juiste plek of precisie ontbrak bij de doelpogingen. Roda kwam na een kleine twintig minuten langszij. Groningen werkte een vrije trap niet goed weg en verdediger Kees Luijckx kon van dichtbij scoren. In het vervolg van de eerste helft kregen beide ploegen kansen, maar gescoord werd er niet meer.
De tweede helft begon in een laag tempo, maar na een kleine tien minuten ontbrandde het duel weer. De net ingevallen Andraz Kirm kon een voorzet van Kostic binnenlopen. Tien minuten later stond het weer gelijk. Eric Botteghin hield Frank Demouge opzichtig vast en scheidsrechter Danny Makkelie wees naar de stip. Oud-Groninger Mark-Jan Fledderus benutte het buitenkansje.
Een kwartier voor tijd maakte Botteghin zijn fout goed. Doelman Kurto liet de bal op onbegrijpelijke wijze los en de verdediger kon de bal simpel in een leeg doel binnentikken. Het spel bleef daarna op en neer gaan, maar Groningen leek de overwinning over de streep te trekken.
In de blessuretijd ging het toch nog mis voor de thuisploeg. Giliano Wijnaldum haalde Wiljan Pluin neer en wederom wees Makkelie naar de stip. Fledderus schoot in dezelfde hoek als zijn eerste strafschop. Doelman Marco Bizot kon de bal nog beroeren, maar voorkwam daarmee niet dat de bal in het doel belandde en er twee kostbare punten werden verspeeld.