Inval bij verkeerde snackbar voor schieten op jongetje

De politie is zondag per ongeluk de verkeerde cafetaria binnengevallen vanwege een mogelijke schietpartij in de Groninger wijk Selwerd. De eigenaar zou een jongetje hebben beschoten.
Een elfjarige jongen vertelde dat hij naar een cafetaria liep, omdat daar twee vrienden van hem zaten. Op dat moment kwam de eigenaar naar buiten en schreeuwde dat de jongen weg moest gaan. Vervolgens voelde de jongen pijn in zijn kuit. Volgens zijn vrienden had de eigenaar iets in zijn handen had wat op een vuurwapen leek.
De jongens wisten de naam van de straat en de snackbar niet te vertellen. De politie besloot eigenaar Hao Xu van cafetaria Plaza aan de Eikenlaan aan de tand te voelen en viel de zaak binnen. Xu werd in de boeien geslagen en meegenomen maar hij bleek er niets mee te maken te hebben. De jongens bedoelden een andere cafetaria.

'Snel handelen'

De politie noemt het uitermate vervelend dat het Xu is overkomen. De politie moet snel handelen, want er was mogelijk een vuurwapen in het spel, zegt politiewoordvoerder Sylvia Sanders. De politie hoopt binnenkort alsnog de juiste snackbar-eigenaar te achterhalen, maar eerst moet helder zijn waar het was.