Files door ongeval A7 - westelijke ringweg

Een ongeluk op het Vrijheidsplein, onder de A7 bij het Gasunie-gebouw in Groningen, heeft dinsdagochtend gezorgd voor files op de A7 en de westelijke ringweg. Bij het ongeval raakte een vrachtwagenchauffeur uit Meppel gewond.
De Meppeler had een graafmachine in de laadbak en was daarmee klem komen te zitten onder het viaduct. Een tweede vrachtwagen botste erachterop en begon diesel te lekken. Bij het ongeluk was ook een bestelbusje betrokken.
Vanwege het ongeluk heeft de politie het plein grotendeels afgesloten. Het verkeer vanaf de A7 kon daardoor de westelijke ringweg niet meer op. Drie uur later was de weg pas weer vrij.
De afsluiting veroorzaakte veel verkeersoverlast. Op de A7 stond een file vanaf Leek tot Groningen. In omgekeerde richting, op de zuidelijke ringweg, was er sprake van vertraging. Op de westelijke ringweg stond het verkeer muurvast vanaf de afslag Paddepoel tot de afslag naar de A7. Het verkeer werd omgeleid.

Ongeluk A28

Ook op de A28 tussen Haren en knooppunt Julianaplein stond een file, als gevolg van een ander ongeluk. Deze file was rond tien uur al opgelost.