Ouders peuter klagen kinderarts aan wegens nalatigheid

© umcg.nl
Het UMCG is in maart 2008 nalatig geweest bij de behandeling van hersenvliesontsteking bij een 3-jarig meisje uit Veendam. Het gehandicapte meisje heeft daardoor blijvend letsel opgelopen. Dat vinden de ouders van het kind, dat nu 8 jaar is.
Ze zijn daarom dinsdag naar het Regionaal Tuchtcollege in Groningen gestapt. Daarnaast willen de ouders de kinderarts strafrechtelijk laten vervolgen.
De ouders verwijten het ziekenhuis te laat te zijn begonnen met antibiotica. Daarnaast zou de kinderarts zich nauwelijks om hun dochter hebben bekommerd. Ook vinden de ouders dat het ziekenhuis geen punctie meer had moeten uitvoeren op hun zieke dochter. Bij het meisje, dat al gedeeltelijk gehandicapt was, moesten na de hersenvliesontsteking enkele vingers en een voet worden geamputeerd. Ze kan daardoor niet lopen.
Het UMCG heeft inmiddels aansprakelijkheid erkend. Over het schadebedrag wordt nog onderhandeld. Het tuchtcollege doet binnen acht weken uitspraak over het handelen van de kinderarts en een assistente.