Noodoplossing spoorbrug Gasselterboerveenschemond

© Niels de Kant/112Groningen
Er is een tijdelijke voorziening getroffen waardoor het wegverkeer toch onder de kapotte spoorbrug in Gasselterboerveenschemond door kan rijden.
De brug van de museumspoorlijn STAR werd in september beschadigd door een kraanwagen. Een grote balk van 2000 kilo boven het wegdek hing daarna los.
De weg eronder werd afgezet maar de wegversperringen werden steeds verwijderd. Zelfs toen de STAR betonblokken op de weg plaatste werden die met een shovel opzij geschoven. De vermoedelijke dader is een landbouwer uit Gasselterboerveensemond. Vorige week dreigde de man niet alleen de betonblokken weg te halen maar ook de spoorlijn te blokkeren.
Daarom is nu besloten een tijdelijke noodbalk aan de brug te bouwen zodat het wegverkeer er weer veilig onderdoor kan rijden. Waarschijnlijk begint donderdag de definitieve reparatie. Die liet lang op zich wachten omdat volgens de STAR de politie in eerste instantie de identiteit van de chauffeur van de kraanwagen niet vrij wilde geven en daarna diens verzekeringsmaatschappij daarna de zaak vertraagde. 23 november moet de spoorbrug weer klaar zijn.