Portefeuilles Piet de Vey Mestdagh herverdeeld

Hij was van plan om door te werken tot de komst van zijn opvolger, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vetrekkend gedeputeerde Piet de Vey Mestdagh (D66) liet woensdag de vergadering van Provinciale Staten voor wat die was. En inmiddels zijn z'n portefeuilles herverdeeld.
Vorige week liet de Vey Mestdagh ook al verstek gaan bij de presentatie van het rapport van de commissie-Meijer.
In afwachting van een opvolger heeft het College van Gedeputeerde Staten afspraken gemaakt over de waarneming van de portefeuilles van De Vey Mestdagh. Alle zaken rondom de herindeling zijn tijdelijk in handen van Commissaris van de Koning Max van den Berg (PvdA). Cultuur en het dossier gaswinning worden waargenomen door gedeputeerde Henk Staghouwer (ChristenUnie). En toezicht op de gemeentefinanciën ligt bij gedeputeerde William Moorlag (PvdA).
Ondertussen zoekt de fractie van D66 naar een opvolger voor de vertrekkend gedeputeerde. Fractievoorzitter Tim Zwertbroek laat weten dat de zoektocht nog in volle gang is: "Ik hoop snel met nieuws te komen. Indien mogelijk wordt een extra Statenvergadering uitgeschreven, zodat de benoeming eerder rond is dan de vergadering in december."
Piet de Vey Mestdagh liet vorige week weten zijn functie op te geven omdat hij meer tijd wil besteden aan zijn gezin. Bronnen in het provinciehuis melden echter dat er onvoldoende vertrouwen was bij zijn collega's in een goede afloop van belangrijke portefeuilles als de herindeling en de problemen rondom de gaswinning.