The Passion 2014 naar Groningen

Het jaarlijkse tv-spektakel 'The Passion' komt volgend jaar naar Groningen. Dat is vrijdagochtend bekend gemaakt door de organisatoren EO/RKK en de gemeente Groningen.
The Passion is een groot muzikaal evenement over de laatste uren van Jezus' leven, zijn lijden én opstanding. Tijdens een groot live popevenement zingen in verschillende scènes Bijbelse hoofdpersonen als Jezus, Maria en Judas bekende nummers van Nederlandse popbands. De vierde editie van The Passion wordt op donderdag 17 april opgevoerd in de binnenstad van Groningen en op andere karakteristieke plekken in de stad. Eerdere edities van The Passion vonden plaats in Gouda, Rotterdam en Den Haag.

De afgelopen dagen gingen al sterke geruchten dat het muzikale spektakel, dat altijd op Witte Donderdag wordt georganiseerd, naar Groningen zou komen. Zo werd het grote lichtgevende kruis van The Passion donderdag op het Groninger Hoofdstation gesignaleerd. De gemeente Groningen ontkende toen nog dat The Passion naar Groningen zou komen. Volgens de EO was er nog geen beslissing genomen.

In totaal kost de productie van The Passion ruim één miljoen euro. De gemeente Groningen betaalt daarvan 200.000 euro. Dit bedrag wordt deels in natura gedekt. Daarnaast dragen de provincie, Marketing Groningen en Groninger City Club bij.

De organisatie van The Passion heeft inmiddels een trailer over The Passion in Groningen op YouTube geplaatst:

Meer over dit onderwerp:
thepassion
Deel dit artikel:

Recent nieuws