Liveblog Heracles Almelo - FC Groningen:0-3 #hergro (gesloten)

FC Groningen speelt vanavond in de Eredivisie de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. U kunt de wedstrijd live volgen bij Radio Noord In het programma FC Groningen live.
Tweede helft

90'+2 AFGELOPEN!
FC Groningen wint met 3-0 van Heracles Almelo en boekt de tweede uitzege van het seizoen.
85' DOELPUNT! 0-3 Zivkovic schiet na een individuele aktie hard op het doel. De door Pasveer gepareerde bal wordt door Kostic vanuit een scherpe hoek bij de tweede paal binnengeschoven.
69' Een hoekschop van Heracles blijft gevaarlijk hangen, maar Bizot maakt zich meester van de bal.
67' DOELPUNT! 0-2 Kostic zijn inzet wordt licht van richting veranderd en rolt binnen. De Serviër viert zijn derde treffer van het seizoen met trainer Erwin van de Looi.
61' DOELPUNT! 0-1 Zivkovic maakt zijn fout van de eerste helft goed en schiet vallend van dichtbij zijn vijfde van het seizoen binnen. De pass van Kieftenbeld kwam via de rug van Veldmate bij Zivkovic. Het was de eerste treffer voor Zivkovic als basisspeler.
51' Davidson komt goed door, maar schiet vanaf links voorlangs.
49' Terwijl FC Groningen iets energieker uit de kleedkamer lijkt te komen, is de eerste kans voor de thuisploeg. Een inzet van Linssen wordt door Bizot met de voeten op de doellijn gekeerd.
46' Twee ongewijzigde ploegen zijn begonnen aan de tweede helft.
Eerste helft
45'+1 Scheidsrechter Liesveld fluit af voor het einde van de eerste helft, waarin FC Groningen nog geen stempel op de wedstrijd heeft kunnen drukken.
44' De kans voor FC Groningen om op voorsprong te komen. Doelman Pasveer laat een voorzet van Kostic los en Zivkovic heeft de bal van dichtbij voor het intikken, maar schiet onnauwkeurig over.
33' De eerste grote kans voor de thuisploeg. Uth kan mede dankzij een attente Bizot niet binnenwerken bij de eerste paal.
29' Kirm creëert zijn eigen kans, maar produceert een slap schot.
20' De eerste kansen voor FC Groningen zijn een feit. Eerst kan Zivkovic een kopbal te weinig kracht meegeven en uit de aansluitende hoekschop kan Botteghin net niet binnen glijden.
15' Na de eerste geslaagde aanval van FC Groningen schiet Kirm voorlangs.
10' FC Groningen heeft in de eerste tien minuten alle moeite om de bal in de ploeg te houden. Heracles Almelo probeerde het een paar keer van afstand.
5' Een schot van afstand van Bruns komt keurig in de handen van doelman Bizot.
3' Uth krijgt geel wegens een schwalbe in de ogen van scheidsrechter Liesveld, maar Botteghin raakte zijn tegenstander wel degelijk.
1' Er is na een minuut stilte afgetrapt in het Polman Stadion. Vorig seizoen won FC Groningen met 2-0 in Almelo door treffers van Texeira en de inmiddels vertrokken Bacuna.

Opstellingen

Heracles Almelo: Pasveer; Van Dijk, Jeroen Veldmate (80' Schenkeveld), Streutker, Davidson; Quansah, Ben Rienstra (64' Bel Hassani), Bruns; Rosheuvel, Uth (71' Amoah), Linssen
FC Groningen: Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Kieftenbeld, Hiariej, Chery; Kirm (62' De Leeuw), Zivkovic, Kostic (88' Lindgren)
Scheidsrechter: Liesveld
Gele kaart: 3' Uth, Van Dijk, 45' Hiariej, 82' Van Dijk
Toeschouwers: 8.480