'Kees' was allang thuis

© Politie
Een zoektocht naar waar de vrijdagnacht ronddolende 'Kees' vandaan kwam, is zaterdag op een vreemde manier ten einde gekomen. Hij was allang thuis.
De bejaarde doolde vrijdagnacht rond vijf uur in zijn pyjama door Lewenborg. Een bewoner van De Fok haalde de verwarde man in huis en belde de politie.
"Kees", zei de man. Meer niet. Niet hoe hij verder heet, niet waar hij woont, niet waarom hij buiten was en niet hoe lang. "Kees", was alles wat hij zei.
Een telefoontje met een van de verzorgingshuizen in de wijk leverde niets op. De politie heeft hem maar naar het ziekenhuis gebracht. Dan was hij in ieder geval in goede handen. Zeker als dan zou blijken dat 'Kees' tijdens zijn nachtwandeling onderkoeld was geraakt.
De volgende middag, even na vier uur, maakte de politie er echt werk van en stuurde berichten via Twitter en Burgernet om te achterhalen waar de man toch thuishoorde. Anderhalf uur later belde het verzorgingshuis van De Zijlen waar hij woonde. Hij was al thuis. Al sinds tien uur 's ochtends.

'Politie wist ervan'

Volgens het locatiehoofd van het tehuis hadden haar mensen de politie 's ochtends gebeld, omdat ze iemand misten. De politie zou later teruggebeld hebben om te vertellen waar ze 'Kees' konden ophalen.
Bedankt voor alle aandacht. Identiteit 'meneer Kees' bekend. Kwam uit ander verzorgingstehuis. De eerdere tweets worden verwijderd.
— Politie Groningen (@polgroningen)