Verslagenheid in Ulrum en Warffum na fataal ongeval

Verslagenheid in Ulrum en Warffum na het plotseling overlijden van Martin en Wouter. De vrienden van 23 en 19 jaar oud verongelukten vrijdagnacht toen hun auto vlak buiten de stad Groningen in het donkere water van het Van Starkenborghkanaal verdween.
Het harde nieuws sloeg in de vriendenkring in als een bom. Voor sommigen is het al voor de tweede keer dit jaar, omdat ook de in juni verongelukte jongens uit Wehe-den Hoorn tot hun vriendenkring behoorden. "Je ziet zoiets niet aankomen. Je verwacht het niet."

Zaterdagavond sloegen de vrienden alarm, toen de twee nog steeds niet terecht waren van een avondje stappen in Groningen. Bezorgd speurden ze alle steegjes van de stad na en zagen op de terugweg bandensporen in de berm van de Winsumerweg. Duikers van de brandweer hebben de twee gevonden.

Steun
Zondagmiddag zocht de vriendengroep elkaar op voor steun in jeugdsoos De Dump in Ulrum. Burgemeester Wiersma van De Marne zocht de jongeren er ook op om het verdriet te delen. Dat deed hij eerder op de middag ook bij de familie van een van de slachtoffers. "Het verdriet is natuurlijk heel erg groot. Een zoon die ze verloren hebben... dat is gewoon een groot verdriet."

De politie doet nog onderzoek naar de precieze oorzaak van het fatale ongeval aan het Van Starkenborghkanaal.
Deel dit artikel:

Recent nieuws