GroenLinks Stad: meer geld voor banen en jongeren

GroenLinks in de stad Groningen wil minder bezuinigen en meer geld uittrekken voor banen en jongeren. Dit staat in de tegenbegroting van de partij, met als titel 'Kop d'r Veur'.
In die alternatieve begroting staat dat de partij liefst twintig geplande bezuinigingen wil terugdraaien. GroenLinks wil bijvoorbeeld de besparingen op jeugdzorg, jeugdhulpverlening en onderwijs schrappen. Daarnaast gaat er wat de partij betreft een streep door bezuinigingen op economisch beleid en toerisme. Zo vindt GroenLinks het een slecht idee dat het college wil besparen op vrijwel alle binnenstadsevenementen. Volgens fractievoorzitter Mattias Gijsbertsen is dit slecht voor de werkgelegenheid en levendigheid in de Stad.
De partij denkt dat de wijzigingen kunnen worden betaald uit het overschot op de gemeentelijke begroting van 2014. "Ook als je kijkt naar de meerjarenbegroting tot 2017 zijn de bezuinigingen van dit college niet allemaal nodig. Wij vinden het onverstandig om in crisistijd meer te bezuinigen dan strikt noodzakelijk is", zegt Gijsbertsen.
De Groninger gemeenteraad praat woensdag over de begroting voor 2014. GroenLinks zal zijn tegenbegroting dan indienen.