'Braakliggende terreinen inrichten als zonnepanelenpark'

Als het aan Fractie 2014 uit Delfzijl ligt wordt een aantal braakliggende terreinen in de gemeente ingericht als zonnepanelenparken. Dat is goed voor het milieu en voor de portemonnee, zegt fractievoorzitter Jan Menninga.
Het is niet voor het eerst dat Fractie 2014 nadenkt over zonne-energie. Twee jaar geleden opperden ze het plan om zo'n park op het terrein van het voormalige Envilla Hotel in Wagenborgen te plaatsen. Dat plan mislukte omdat de gemeente Delfzijl het geld er niet voor had. Volgens Fractie 2014 is dat er nu wel, via onder meer het Waddenfonds en de provincie.
Op Ameland wordt binnenkort een zonnepanelenpark van ruim tien hectare aangelegd met steun van het Waddenfonds. Jan Menninga vindt dat een juist voorbeeld. "We moeten deze kans grijpen" zegt hij. "Voor Delfzijl biedt dat mogelijkheden. Ik denk aan de braakliggende terreinen van Groningen Seaports of het terrein van het voormalige Envilla Hotel in Wagenborgen. Zeker nu het Rijk en Waddenfonds in dit soort projecten willen investeren. Dus nu aanpakken en niet meer loslaten".