Edwin Jongedijk brengt tweede Groningstalige cd uit

De Groningse zanger Edwin Jongedijk heeft een nieuw album: 'Mörn is t weer licht'. Maandagmiddag presenteerde hij het op Radio Noord.
Muziekredacteur Karel Oosterhuis van RTV Noord is enthousiast over het nieuwe album: "Het is stoer, een beetje melancholisch en er staan mooie liedjes op. We kunnen er ontzettend trots op zijn dat hij deze cd heeft gemaakt."
'Mörn is t weer licht' is Jongedijks tweede Groningstalige album. Zijn laatste cd dateert alweer van 2011. Volgens Oosterhuis liet de nieuwe cd even op zich wachten omdat Jongedijk tussendoor ook nog een cd heeft gemaakt met zijn band Taneytown. "Jongedijk wil dingen eerst afhandelen, voordat hij aan iets nieuws begint. Bovendien is hij niet iemand die gaat zitten en dan vijf liedjes schrijft. Dat heeft tijd nodig", weet Oosterhuis.
Jongedijk zegt zelf dat hij schrijft over alle onderwerpen die hij in zijn leven tegenkomt: "Als ik over een onderwerp heb geschreven, dan is het verwerkt. Maar veel dramatische dingen heb ik zelf niet meegemaakt. Het kan ook gaan om onderwerpen die ik om me heen zie bij vrienden, of die ik opvang op het werk."
Het album van Jongedijk is deze week te winnen op Radio Noord.