De Leeuw overweegt vertrek: 'Ik wil aan voetballen toekomen'

Michael de Leeuw komt dit seizoen nog niet voor in de plannen van trainer Erwin van de Looi. De topschutter van FC Groningen van vorig seizoen zit veelvuldig op de bank en is daar niet blij mee. 'Ik kijk de situatie tot aan de winterstop aan, dan maak ik de balans op. Ik ben voetballer en wil voetballen', aldus De Leeuw.
Dit seizoen speelt trainer Erwin van de Looi met een ander systeem dan zijn voorganger Robert Maaskant. De Leeuw is hier de dupe van geworden. Toch blijft de Brabander hoop houden. 'Op dit moment zie ik nog wel perspectief. Ik had laatst een gesprek met de trainer waarin niet is gezegd dat hij helemaal geen plaats voor mij heeft, maar dat hij op dit moment voor iemand anders kiest of voor een ander systeem. Op dit moment is dat balen.' De Leeuw vervolgt: 'Ik wil best de concurrentie aangaan, maar dan moet je wel de kans hebben om aan spelen toe te komen en niet bij voorbaat als invaller gebruikt worden.'

Toekomst

Mocht De Leeuw weinig speelminuten blijven krijgen, dan ligt zijn toekomst wellicht buiten Groningen. 'Ik wil nog niet weg, maar ik wil aan voetballen toekomen en als dat ergens anders is, dan is dat ergens anders. Maar op dit moment is dat niet aan de orde, want ik wil eerst wachten of ik hier nog kansen krijg', aldus De Leeuw dinsdagochtend na de training.